Deep Web Küçüldü


Hepimizin yakından takip etmiş olduğu Deep Web, Şubat ayının başında Freedom Hosting'in hack yemesiyle birlikte Deep Web karanlık ağı büyük bir küçülme yaşamıştı. OnionScan tarafından açıklanan rapora göre 4.4K ( 4.400 ) servisin kaldığı ifade edildi. 2016 Nisan ayında yapılan araştırma üzerinde Deep Light'in vermiş olduğu rapor üzerinde yaklaşık 30K ( 30.000 ) servis olduğu ifade edilmişti. Bu iki raporu kıyasladığımız zaman Deep Web ( Karanlık Ağ ) yaklaşık son 1 yılda %85 derecede küçülmüş durumda.

OnionScan'in araştırmacılarından birisi olan Sarah Jamie Lewis'e göre, en önemli neden karanlık ağ üzerinde yer sağlama servisi olarak ifade edilen Freedom Hosting II'in hacklenmesi olarak lanse edildi. Ekim 2016'da Lewis'in de dahil olmuş olduğu bir rapor üzerinde tahminler neticesine göre bu servis sağlayıcısının, karanlık ağın yaklaşık 1/5'ine denk gelmesiydi. Özellikle Freedom Hosting II'in hacklenmesiyle birlikte ağ üzerinde barınan pek çok veri yok edilmiş ve en çok veri kayıpları Çocuk pornosu barındıran Freedom Hosting II'ye saldırı düzenlenmişti. Anonymous tarafından hacklenmiş olan Freedom Hosting üzerinde oldukça veri kayıpları yaşandı.

Şu an sadece 4.4K ( 4.400 ) Dark web sağlayıcısı aktif durumda. Yapılan araştırmalar sonucunda ise;


  • 4000 HTTP Sunucusu
  • 250 TLS ( Eski rakamına yakın olması dolayısı ile hack üzerinden etkilenmediği anlaşılıyor. )
  • 270 SSH ( Eski verisine göre baya bir düşüş yaşamış durumda )
  • 10 FTP ( Eski verilerine göre çok fazla kayıp mevcut )
  • 100 SMTP
  • 10 VNC
  • Son olarak 220 Bitcoin ağı. 

Lewis'e göre, önceden hazırlanmış olan yetersiz raporlara rağmen sızılmış olan sunucu detaylarının da ortalama aynı seviyede kaldığını belirtti. Servis sağlayıcıları ve klasik web üzerinden bilgi alınmasını sağlayan ortalama 1000 adet ip adresinin olduğunu dile getiren Lewis'in haklı olduğu ortaya çıkıyor. Son olarak da Sigaint de Freedom Hosting II'den yaklaşık 9 / 10 gün sonunda hacklenmiş ve henüz geriye dönememiş olması büyük bir zarara uğraşdığı ifade ediliyor.

Deep Web Küçüldü Deep Web Küçüldü Reviewed by Can GÜLDÜR on 3/12/2017 Rating: 5

Hiç yorum yok: