İnternetteki Gizli Derinlik



Deep Web Arama motorları sayesinde internetteki tüm verilere ulaşılabildiği düşünülür. Fakat internetin tamamını bir buz dağı olarak düşündüğümüzde bizim karşımıza çıkan sadece %4’lük bir kısımdır. Deep Web, herkesin erişim sağlayamadığı, kişisel sunucular yardımıyla giriş yapılan illegal içeriklerin olduğu internetin karanlık tarafıdır. En bilinen kurulum “Tor Browser” ile yapılmaktadır. Tarayıcıyı bilgisayara kurduktan sonra Deep Web’e giriş yapabilirsiniz.


İnterneti katmanlara ayırdığımız zaman ilk katmanda herkesin, her gün kullandığı sosyal mecralar, diziler, filmler bulunur. İkinci katmanda yetişkin içeriklerden dolayı engellenmiş siteler vardır ve engellenmiş olmalarından dolayı erişim sağlanamaz. İkinci katmandan sonrakiler için Proxy kullanmak gerekir. Üçüncü seviye iki gruba ayrılır; Proxy ve “Tor seviyesi”. Proxy seviyesinde arama motorları ile engellenmiş, illegal her sitesinin bulunduğu bölümdür. Tor seviyesi için ise, Deep Web dünyasının başladığı yer diyebiliriz. 

Tor seviyesinde arama motorları ile değil yalnızca dizinler ile arama yapılabilir. Data tüccarları, gizli devlet belgeleri, casuslar tarafından satılan devlet sırları, federal bilgileri, bomba ve silah yapımı gibi konular tor seviyesinde bulunur. Seviye 4, gizli şirket ve piyasa bilgileri, milyonluk bahis sonuçları, silah kaçakçıları, devlet görevlilerinin seks kasetleri, uyuşturucu tüccarları, paralı ordular, paralı özel timlerin bulunduğu bölümdür. Tor Browser ile yalnızca 4. seviyeye kadar girilebilir. 

Bu seviyeden sonra Closed Shell System denilen kapalı bir sistem vardır ve yalnızda bilgisayara bağlanan cihazlar ile giriş yapılabilir. Kapalı sistemde yapay zekâlı ölüm makineleri, yapay zekâ işlemcileri, Tanrı’nın olduğunu kabul etmeyenler ve ispatları, dünya çapında cinayet ağı, insan ticareti erişimleri sağlanmaktadır. İnternetin en son durağı 8. katmandır. Günümüzde kimsenin bilmediği bir sistem ile kontrol edilmektedir. Bu seviye tepkisizdir ve internet dünyasına değiştirilemeyen komutlar gönderdiği söylenir.  
İnternetteki Gizli Derinlik İnternetteki Gizli Derinlik Reviewed by Can GÜLDÜR on 3/29/2017 Rating: 5

1 yorum:

  1. bu sık sık dizilere de konu oluyor, son favorim mr. robot izleyin bu diziyi dediklerimi anlayacaksınız. herkes hacker olmak istiyor ama çok az insan mr. robot gibi oluyor ve öyle olabilmek için ciddi manada darknet'e ihtiyaç var. internetin bilinmeyen yüzünde insanı aydınlatacak çok bilgi var, zararlı içeriklerden sakının ama.

    YanıtlaSil