En Kötü 3 Okul Katliamı



3 - Köln Okul Katliamı | 22 Yaralı , 11 Ölü 

köln


17 haziran 1964: Köln okul katliamı. Bir silah ve bir alev püskürtücü ile donanmış 42 yaşında ki Walter Seifert, Okulun bahçesine girdi ve orada oynayan kızlara silahı ile ateş açtı, daha sonra okulun içerisine giren Walter Seifert, elinde ki alev püskürtücü (flamethrower) ile orada ki kız çocuklara ve öğretmenlere ateş açtı. Saldırı sonucu 2 öğretmen ve 20 çocuk yaralanırken, 2 öğretmen ve 9 çocuk ise ciddi biçimde yanarak yaşamını yitirdi




2 - École Polytechnique Katliamı | 14 Yaralı, 14 Ölü 


ecole polytechhnique katliamı


16 aralık 1989'da Ecole Polytechnique okulunda bir katliam yaşandı. Bir silah ve bıçak ile okula saldırı gerçekleştiren Marc Lépine, 14 kişiyi yaralarken, 14 kişiyide öldürdü.. 

21 kasım'da bir avcı malzemeleri satan dükkandan satın aldığı silahla okula saldırı planlarını hazırlamaya başladı. Haftanın her günü okulun çevresinde turlayarak planlarını yapan Marc,saldırı günü geldiğinde okulun bahçesinde çantasını karıştırıyordu ve telaşlıydı.. Saat 17:00'da saldıracağı sınıfın öğrencileri makine mühendisliği dersine gireceklerdi. Onlardan hemen sonra sınıfa giren Marc, sınıfda ki kadın ve erkeklerin ayağa kalkıp ayrılmalarını istedi. Sınıf onu pek ciddiye almadı. Bunun üzerine Marc, silahı ile 1 el ateş açtı. Ve erkek öğrencilerin sınıftan çıkmasını istedi. Sınıfta kadın öğrenciler ile baş başa kalan Marc, sınıfda ki kadın öğrencilere "niye sizi burada tuttuğumu biliyor musunuz" diye sordu. Kadın öğrencilerden biri "hayır" diye cevap verdi. Bunun üzerine Marc, "ben feminizme karşı savaşıyorum" dedi. Bu sırada öğrencilerden biri "biz feminist değil" dedi. fakat Marc, kadın öğrencilerin makine mühendisliği okudukları için feminist olduklarını idda etti ve sağdan başlayarak sola doğru tüm kadın öürencilere ateş etti.


Daha sonra katliama devam etmek için okulun koridoruna çıktı ve 3 kişiye daha ateş açtı. Bu sırada şarjörü bittiği için 3 kişi kurtuldu ve kendilerini sınıfın kapısına kitlediler, silahını doldurduktan sonra saldırıya devam eden Marc, sınıfın kapısına ateş ederek kilidi açmaya çalıştı fakat başaramadı.  Daha sonra okulun kafeteryasına inen Marc, burada 2 kişiyi öldürüp 1 kişiyi yaraladı. Masanın altında saklanan bir kadın ve erkeğe oradan çıkmalarını söyledi. Marc'in dediklerini yaptıkları için Marc onları öldürmedi.

Daha sonra okulun koridorların da katliama devam eden Marc, şapkasını ve montunu çıkartıp "oh şhit" diye bağırarak kafasına silahı dayayıp intihar etti.




1 - Columbine Lisesi Katliamı | 13 Ölü , 24 Yaralı

Columbine Lisesi Katliamı


20 nisan 1999 günü tüm yerel haber kanalları tek bir şeyi konuşuyordu; O gün gerçekleşmiş olan okul katliamını. Eric ve Dylan adlı iki öğrenci okula yarı otomatik silahlarla saldırdılar ve bu saldırıda 13 kişi yaşamını yitirdi 24 kişi ise yaralandı.

Aslında bakarsanız bu katliam da 300 kişi ölebilirdi. Çünkü Eric ve Dylan günler öncesinden yaptıkları planın içinde Propan bombaları'da vardı.. ( Propan, doğal gaz, ham petrol ve petrol rafinerinden elde edilen bir gazdır. Bunun bombasını düşünün işte) Okulun her köşesine yerleştirdikleri bu bombaları ya patlatamadılar ya da bilerek patlatmadılar, Orası bilinmiyor. Fakat yetkililerin yaptığı açıklamaya göre bu bombalar patlasaydı 300'e yakın kişi hayatını kaybedebilirdi.

Saldırıya ilk önce kafeteryadan başladılar daha sonrasında ise kütüphaneye girdiler fakat kütüphanede etraflarını polislerin sardığını görünce Eric ve Dylan intihar etmeye karar verir. Eric silahını ağzına koyup ateşleyerek intihar eder, Dylan ise elinde ki tec-09 silahını kafasına sıkarak intihar eder.


yarı otomatik silah
Tec-09 - Dylan'ın kullandığı yarı otomatik silah

      Dylan'ın saldırı günü için hazırladığı plan :

  • 5:00  - Uyanış
  • 6:00  - KS' de buluşacağız
  • 7:00  - Eric'in evine gitme
  • 7:15 - Eric propan bombalarını almaya gidecek, ben de gazları almak için gidecem.
  • 8:30 - Ericle, onun evinde buluşacağız.
  • 9:00 - Arabayı hazırlayacağız.
  • 9:30 - Silah denemesi yapılacak ve dinlenilecek.
  • 10:30 - 4 tane şey yerleştireceğiz.
  • 11:00 - Okula gideceğiz.

En Kötü 3 Okul Katliamı En Kötü 3 Okul Katliamı Reviewed by Unknown on 2/03/2015 Rating: 5

1 yorum:

  1. Bu adam tam bir psikopat. Bununla ilgili bir belgesel izlemiştim.

    YanıtlaSil