İnternet'in Gizemli Arka Sokağında Neler Var?


Bu yazımızda siz değerli kullanıcılarımıza Deep Web 'in karanlık dünyasında neler yatıyor, bunun hakkında bilgiler vermeye çalışacağız. 

Deep Web Dedikleri Nedir? Önce bunu bir inceleyelim.

Kişisel sunucular kullanılmasıyla herkesin erişim hakkında açık olmayan ve sadece kendi özel ağlarında barınmakta olan sitelerin bulunduğu alandır. Bilgisayarlarınızı açarak, Google gibi arama motorlarına girdiğiniz zaman, web üzerinde tüm verilere erişim sağladığınızı düşünüyor olabilirsiniz, lakin bu yazımızı tam anlamıyla okumanız sonucunda aslında, bu işin tam da bu şekilde yürümediğini öğrenmiş olacaksınız.

ARAMA MOTORLARININ SINIRLARININ BİTTİĞİ NOKTA


Deep Web'e girmek isteyen kullanıcıların bilmesi gereken en önemli özellik, kesinlikle Google arama motoru, Yandex Arama motoru, Yahoo Arama motoru, Bing ve benzeri arama motorları üzerinden giriş yapılamamasıdır. Neden diye soracak olursanız en önemli belirgin özelliği kuşkusuz kullanıcılarının güvenliğini sağlayamaması, suç kapsamına giren içerikler ve benzeri durumlar ile kıyaslanmaktadır. Bu sebeple Deep Web'e girmek isteyen kişilerin Tor Browser araçlarını kullanmaları gerekmektedir.

Tor Browser ile ilgili makalemizi detaylı incelemek isteyenler alt kısımda yer alan yazının üzerine tıklayabilirler.


DEEP WEB ERİŞEBİLİR WEB'İN NEDEN ARKASINDA KALIYOR



Yazılarımızda sıklıkla bahsini etmiş olduğumuz Buz dağının görünmeyen yüzü olarak ifade etmiş olduğum Deep Web içerikleri, erişim sağlayabildiğimiz alandan oldukça fazla olduğu nu üst kısımda yer alan resimden de rahat bir şekilde çözebilirsiniz. Daha kapsamlı bir bilgi verecek olursak, normal kullanıcıların erişim sağlamış oldukları Facebook, Twitter ve benzeri Sosyal Mecralar, Haber siteleri, Spor bültenleri, Dizi siteleri, Film siteleri ve benzeri diğer siteleri kapsayan web içerik kısmı, tüm internet içeriğinin yalnızca %4'lük kısmını kapsamaktadır. Kalan %96'lık kısmıda Deep Web'in dünyasını bizlere yansıtmaktadır.

DEEP WEB'E PEKİ NASIL GİRİLİR?




İnternet'in karanlık yüzü olarak ifade etmiş olduğumuz deep web'e girmek için özel tarayıcılar kullanmak gerekmektedir. Yazımızın üst kısmında Tor Browser ile ilgili konumuza giriş yapmanızı önermiştik. Şimdi kısaca bu programdan bahsedelim. Bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz bu tarayıcıyı kurma işlemi sonrasında ancak Deep Web erişimi sağlayabilirsiniz. Bu tarayıcı da şu hataya kapılmayın. Google ve benzeri arama motorlarında olduğu gibi arama yaparak birşeylere ulaşabileceğini düşünmeyin. Tor programı anlık olarak siz kullanıcıların konumlarını değiştirmektedir. Amerika'dan İngiltere'ye, Brezilya'dan veya Danimarka'dan giriş yapmış gibi görüneceğiniz için anonimliğinizi korumuş olursunuz. Buna bağlı olarak VPN servisleri gibi tercih edilmiş olan bir yapı olarak karşımızda yer almaktadır.

Tor tarayıcısı ile popüler dizinlere girebilir, fakat erişim olarak oldukça kısıtlı olduğu için pek fazla birşey yapamazsınız. Girmiş olduğunuz bu sitelerin uzantıları ( .onion ) olan sitelerden oluşur. Bu sitelere aylık olarak sizlere vermiş olduğumuz linkler kategorisini takip ederek ulaşabilirsiniz. Hızlı bir şekilde erişim sağlamak istiyorsanız alt kısımda verdiğimiz bağlantıya tıklayabilirsiniz.


Günümüzde Wikipedi adresini herhalde duymayan kalmamıştır. Tüm arşivlerin yer aldığı kısaca bizlere ansiklopedi şeklinde geniş bilgileri sunan bir alan olarak karşımızda yer alıyor. Peki Deep Web'in ansiklopedisi var mı? Deep web ile ilgili tüm detaylı bilgilere ulaşmak isteyen, merak edip bilmek isteyip bir türlü aradıklarına ulaşamayan kişiler hiddenwiki.org adresi üzerinde derinlere ilişkin bilgilerin yer aldığını belirtmek isterim. Yalnız şunu bilmeniz de fayda vardır. İçerik İngilizce dilinde yer almaktadır.

DEEP WEB'E GİRMEK SUÇ TEŞKİL EDİYOR MU?



Deep Web dünyası ile ilgilenen kişilerin merak etmiş olduğu en önemli konulardan bir tanesi kuşkusuz deep web'e girmek suç mu? sorusu diyebiliriz. Bunun için net bir bilgi sizlere aktarmak istiyorum. Ne tarayıcı olarak tor browseri kullanmak, ne de deep web dünyasına girmek suç değildir. IP adresinizi, güçlü alt yapısı sayesinde anlık olarak değiştiren anonimite aracı olarak kullandığınız Tor Browser aracılığı ile internet erişimi de sağlayabilmeniz mümkündür. Kullanmak siz kullanıcıların tercihine kalmıştır. Deep Web dünyasına girmek Legal olduğunu bilmeniz, fakat bu Deep Web dünyasının %95'lik kısmının da illegal bir dünya olduğunu da aklınızın bir köşesinde unutmamanızı tavsiye ediyoruz.

Peki bu İnternet'in derinliklerinde bizleri neler bekliyordur, diye düşündünüz mü? Buyurun sizler için bu konuyu da detaylı bir şekilde açıklayalım.

İNTERNET'İN DERİNLİKLERİNDE SİZLERİ NE BEKLİYOR


İnternet dünyasını bir bilgi bankası olarak düşünürsek, arama yapmış olduğumuz sırada bir bilgi bankasına atılmış bir olta olarak düşünebiliriz. Yüzeyde yer alan bilgilere erişimin kolay olması fakat derinlerde ise neyin olduğunu kestirmek oldukça zordur. Bu seviye için adlandırılan Deep Web, İnternet'in karanlık yüzünde kimsenin erişememiş olduğu oldukça önemli, verilerin yer aldığını, faydalı verilerin bulunduğu bir dünya düşüncesi bazı topluluklar tarafınca dile getirilmektedir. Lakin Deep Web dünyası üzerinde yer alan tüm sitelerin hepsi kişisel özel sunucular üzerinde bulunduğu ve bu dünya üzerinde herhangi bir denetimin, kontrolün veya takibin söz konusu olmadığı bir başka deyişle oldukça çok zor olduğu için aklımıza bile getiremeyeceğimiz uç noktalarda yer alan içeriklere sıklıkla rastlanmaktadır. 

Peki bunları kimler kullanmakta?

DarkNET olarak ifade edilen bu dihital ekosistem, hacker grupları, bilim adamları, uyuşturucu tüccarları, katiller, fizikçiler, politik aktivistler, polisler, teroristler, sapıklar, veri tüccarları, kaçakçılar ve buna bağlı benzer olarak pek çok insanın barınmış olduğu yerlerdir.

Farklı bir alan ile kısa bir bilgi vermekte istiyorum. Son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan Deep Web'in hizmet sektörü haline mi geldi? Sorusuna karşılık bir araştırma yaptık. Almış olduğumuz veriler ve kontrollerimiz sonucunda elde etmiş olduğumuz bilgileri sizlerle paylaşmak istedik.

DEEP WEB HİZMET SEKTÖRÜ

  • Emin olun arkadaşlar aklınıza bile gelmeyecek ilanlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Deep Web'in derinliklerinde istemiş olduğunuz bir şeyi hırsıza çaldırabilmeniz mümkün. Üstelik hırsızlığı yaptırabildiğiniz gibi, o anın videosunu da göndermesini isteyebilirsiniz.
  • Silah, tabanca, tüfek gibi parçalara ulaşmanız zor değil, fakat girmiş olduğunuz bu karanlık dünyanın içeriğinde ağır silahların ve özel yapım silahların satıldığına tanık olabilirsiniz. Polis ve Ajanların cirit atmış olduğu bu dünyada, deep web üzerinde sipariş etmenin ne kadar mantıklı olduğu tartışılabilir. 
  • Kara para aklama işlemleri sunuluyor. Bu işlemde bitcoin üzerinden yapıldığına tanık olabilirsiniz.
  • Küçük esnaf olarak ifade etmiş olduğumuz, Hackerlara ulaşabilirsiniz. Facebook, Twitter ve benzeri sosyal mecralar mail hesapları gibi pek çok aracı servisi hacklemeyi vaat edebiliyorlar. Üstelik Siber hırsızlarında bulunduğu bu karanlık dünya da çalıntı kart satım işlemlerininde döndüğü ifade ediliyor.
  • Kiralık katillerin bulunduğu ve istemiş olduğunuz kişilerin ortadan kaldırabileceğini iddia ediliyor.
BİTCOİN RESMİ PARA BİRİMİ Mİ?


 2014 yılında karşımıza çıkan ve çıktığı andan itibaren dijital dünya üzerinde oldukça fazla ses getiren olaylardan bir tanesi bitcoin olmuştu. Mazi olarak geçmişi oldukça eskiye dayanan dijital para birimi, değerini bir anda 1000 dolardan yukarıya taşımız ve dünyanın bir anda dikkatini çekmişti. BTC'nin popülerliğiyle birlikte, yatırım amaçlı olarak alım ve satım işlemlerine başlamış olsa dahi, ortaya çıkış süreci ve kullanım alanı Deep Web'e dayandığını ifade edebiliriz. 

Devletlerle herhangi bir bağlantısı yok ve kesinlikle takip edilemiyor!

Deep Web dünyasının resmi para birimi olarak ifade etmiş olmamızın sebebi, sizlere alt kısımda bahsedeceğimiz Silk Road gibi, deep web dünyasının alışveriş siteleri üzerinde yer alan ödeme tercihi olarak kullanılması diyebiliriz. Alım ve satımı yasal olmayan pek çok uyuşturucu madde, silahlar, veriler, çalıntı kredi kartları ve buna benzer illegal işlemlerin satım işlemlerinde bitcoin ile satın alınması veya satılması dolayısı ile Deep Web dünyasının resmi para birimi olarak karşımıza çıkıyor. Dünya üzerinde hala değerli bir para birimi olarak karşımızda yer alan Bitcoin ( BTC ) şifrelenmiş olan dijital cüzdanlarda saklayabileceğiniz Bitcoinler aracılığı ile döviz yatırımı gibi alım satım işlemleri yapabilmeniz mümkündür. Tahmini şu an TL bazında değeri 610 TL civarında seyretmektedir. Bitcoin'e benzer alt coinler olarak bu işlerle uğraşanlar karşılaşmışlardır ki, LiteCoin ce DogeCoin gibi dijital para birimlerininde piyasada olduğunu burada belirtelim. 

BitCoin Hakkında daha fazla detaylı bilgi almak isteyenler alt kısımda yer alan BitCoin adlı konumuza tıklayarak detaylı bilgilere ulaşabilirler.



WEB'İN KATMANLARI


Bu bölümde sizlere Deep Web Katmanları hakkında detaylı bilgi vermek isterdik. Fakat bu konuya ayrıntılı bir şekilde daha önce sitemizde yer vermiş olduğumuz için, yine alt kısımda bağlantısını vermiş olduğumuz Deep Web Seviyeleri ile ilgili linke tıklayarak detaylı bilgiye erişim sağlamış olacaksınız.



DEEP WEB TİCARET MERKEZİ ( SILKROAD )



Bu zamana kadar görülmüş olan en karışık ve illegal pazar yeri olarak bilinen Silk Road, pek çok uyuşturucu satışıcısının ve kaçakçının yüzlerce kg'lık satışlar yapmış olduğu bir merkez haline gelmiş durumda. Silk Road kurucusu yakalanarak ömür boyu hapis cezasıyla yargılanmaktadır. Bu site üzerinde toplamda 1.2 milyar dolarlık bir satış gerçekleştirilen site üzerinde Ross Ulbricht tarafınca kurulmuştu. 18 Milyon dolar değerinde BTC ( Bitcoin ) bu site üzerinden elde etmiş olduğu edinilen bilgiler arasında yerini almış durumda. Üst kısımda paylaşmış olduğumuz resim üzerine dikkat ederseniz sol tarafta yer alan başlıklar ürün başlığı kategorisi olduğu ve sağ tarafta resimli ürünlerin altında değer biçilen fiyatlandırma ise BitCoin değeri olarak satışa sunulduğunu görebilirsiniz. BitCoin olarak ödeme yaparak bu ürünleri alabilmeniz mümkün.

Anonim kimliğini koruyamadığı için yakalanan Silk Road kurucusu, Mannathan'da görülen dava üzerinde suçlu bulunarak, ipek yolu kurmaktan ve uyuşturucu satışı yapma gibi suçlardan ötürü 30 yıl hapse mahkum edildi. 

DEEP WEB'İN EFSANESİ KİRALIK KATİLLER



Deep Web'in derin tarafları konuşulduğu zaman akla ilk gelen kiralık katiller ve bunların yanı sıra uyuşturucu, silah ve benzeri durumlar gelmektedir. Alt kısımda paylaşmış olduğum resim üzerinde bir kiralık katilin sitesi ve zaman tarifi yer almaktadır. Bu resimde devlet görevlilerine karşı olan tarifesi yer almaktadır. %50 iş öncesi ve kalan kısmı da iş sonu alacağını belirtmiştir.



Kiralık Katiller, Adult Grafik İçerikler, Uyuşturucu ve yasaklı belgelerin yanı sıra uzaylı fotoğrafları ele alan Deep Web, İnternet erişiminin %95'lik kısmını illegal hale getiren ve VPN aracılığı ile girilebilen yada proxy ve benzeri Tor aracılığı ile girilebilen +18 siteler üzerinde yer alan içerik topluluğunu ve illüminati ve gizli oluşumlara yer veren, Nazi belgeleri ve Şikeli maçlar bunların yanı sıra planlar, olaylar gibi anlatarak bitiremeyeceğimiz pek çok konuyu ele alan İnternet'in gizemli arka sokağında yer almaktadır. Bu yazımızda siz değerli kullanıcılarımıza elimizden geldiğince İnternet'in karanlık yüzü ile ilgili paylaşımda bulunmaya çalıştık. Umarım faydalı bir bilgi olmuş ve konuyla ilgili bilgisi olmayan arkadaşların fikir sahibi olmasını sağlamışızdır. Konu hakkında kafasında yer edinmiş olan soruları bizlere yorum atarak veya sitemizin üst kısmında yer alan Soru Sor alanından bizlere merak ettiğiniz konuları sorabilirsiniz.



İnternet'in Gizemli Arka Sokağında Neler Var? İnternet'in Gizemli Arka Sokağında Neler Var? Reviewed by Unknown on 2/18/2017 Rating: 5

2 yorum:

  1. selam 18 linlklere nasıl ulaşırım kardeş hiç bulamadım da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam hocam, deep web linkleri bölümünden yada forumumuza girerek detaylı bilgi edinebilirsiniz.

      Sil