Deep Web 3.Seviye Nasıl Girilir


Daha önce siz değerli kullanıcılarımıza Seviye 1 ve Seviye 2 hakkında bilgiler vermiştik. Şimdi ki konumuz başlığımızdan da anlaşılacağı üzere 3. Seviye hakkında olacak. Öncelikle kısaca Deep Web olarak adlandırılan Seviye 3'ün tanımına değinecek olursak, Deep Web'in başlangıç seviyesi diyebiliriz. Kendi arasında 2'ye ayrılmış olan bu seviyeyi gelin birlikte detaylı bir şekilde inceleyelim.

1. Proxy Seviyesi: Karşımıza arama motorları üzerinde çıkan fakat giriş için özel tarayıcılar isteyen .onion sitelerin bulunmadığı fakat her türlü illegal sitelerin yer almış olduğu seviye diyebiliriz. Bu siteleri arama motorları çoğu zaman indexlemezler. Genel olarak sunucu için kullanılmakta olan ve içerisisinde genellikle PHP kodlama sitelerde bulunurlar. Bu seviye üzerinde bir örnek verecek olursak, hafif düzey üzerinde adult filmlerin bulunduğunu, hack gruplarının yer aldığı, virüs ve benzeri zararlı yazılımlar, script kiddieler, ünlülere ait skandallar, VIP dedikoduların bulunduğu ve bilgisayarların güvenliği ile ilgili konuların yer almış olduğu son olarak da suikast videolarının da bu seviyede yer aldığını belirterek illegal forum tarzında siteler üzerinde barınmaktadır.

2. TOR Seviyesi: .onion sitelerin işin içine girmiş olduğu seviyedir. Genel olarak kişisel sunucularda yer almaktadır. Bu seviye için örnek verecek olursa, ELIZA dataları ve hacklenmiş olan sunucu bilgileri, data tüccarlarının bulunduğu yer, gizli devlet belgelerinin barındığı yer, wikileaks belgeleri, devlet sırlarını satan casuslar, terör örgütleri, silah ve bomba eğitimleri, FBI bilgileri, CIA bilgileri, illegal bilimsel araştırmalar, bilim adamları, shell network bilgileri, ve benzeri şekilde genel olarak html kodlama sitelerde ve kişisel sunucular üzerinde barınmaktadır. Sunucu sahipleri ise bu durumda sunucularını korumak adına her şeyi yapabilirler.






Deep Web 3.Seviye Nasıl Girilir Deep Web 3.Seviye Nasıl Girilir Reviewed by Can GÜLDÜR on 2/15/2017 Rating: 5

Hiç yorum yok: