Deep Webde Site Kurulumu



Deep Web son zamanlar içinde internet konuları arasında zirvede yerini alan isimdir. Diğer adıı ile Derin İnternet olarak geçen sanal alandır. Kullanıcılarının açık hizmet veren sitelerden ulaşamadıkları sitelere ulaşmaları için bulunan sanal adrestir. Kurulumu oldukça uzun gibi dursa da işlemler sırası ile yapıldığı zaman kısa süre içerisinde sağlanacaktır. Sadece 5 ila 10 dakika arasında bir süre ayırmak ile bilgisayar üzerinde kurulumu olacaktır. Kişisel bilgisayarlar üzerinden deep web üzerinden bir site açmak için belirli işlemlerin uygulanması gerekecektir.

Deep Web İle Web Sitesi Açma

Yeni bir web sitesi açma sırasında aşağıda olan işlemlerin takip edilmesi gerekecektir.

·         Bilgisayarlar üzerinde Tor Browser uygulaması açıksa kapatılması gerekir. Kapatılmasının ardından Tor Browser uygulamasının kurulmuş olduğu dosya dizisinden Tor Browser\Data\Tor\ yolunun izlenmesi ve torrc dosyasının bulunması gerekir. Yardımcı yazılım olarak notepad ya da notepad++ uygulamalarını kullanın.

''  #Hidden Service
HiddenServiceDir C:\Kullanıcılar\Kullanıcı
İsminiz\tor_service
HiddenServicePort80 127.0.0.1:80 '' kodlarını en alt satıra yapıştırmak ve kendi bilgilerinize göre düzenlemeniz gerekir.

·         Deep Web Site'de devam ederken C:\Kullanıcılar\Kullanıcı İsminiz\ dizinin üzerinde ''tor_services'' adını koyduğunuz klasör oluşturun.
·         Kişisel bilgisayarları adeta web server gibi kullanmak için yardımcı program niteliğinde olan XAMPP yazılımını indirin.

·         XAMPP yazılımını kurduktan sonra karşınıza ''kontrol paneli'' niteliğinde olan ekran gelecektir.  Modul olarak gelen beş farklı yazılım bulunacaktır. Bunlar; Apache, MySQL, FileZila, Mercury ve Tomcat olacaktır. Uygulamada kullanmak için en uygun yazılım olan Apache adresini tercih ederek onun karşı tarafında olan ''Actions'' kısmındaki ''Start'' butonuna tıklamak gerekecektir. Ekran çıktısının altında olan kontrollerin geneli ''Apache'' yazılımı içinde olacak ve program çalışmaya başlayacaktır.

·         Start diyerek çalışmasını sağlanan ''Apache Serveri'' ''Stop'' butonunu kullanarak durdurması sağlanacaktır. Oluşan sitenin dosyalarını (index.htmlv.s.v.s) C:\xammp\htdocs dizisinin içine atılması gerekir. Atılan dizinin ardından web tarayıcısını açarak, adres çubuğu kısmına ''localhost'' yazılır. Adres çubuğuna yazılan adresten sonra kurulan sitenin açılması gerekir. Site sorun olmadan açılmışsa XAMPP serverini tekrar açılması gerekir.

·         XAMPP serverini çalıştırıp açılmasının ardından, Tor Browser tarayıcısının çalıştırılması gerekir. Tüm işlemler sırasında en ufak bir sorun yaşanmadıysa kişisel olarak düzenlenmiş olan C:\Kullanıcılar\Kullanıcı\İsminiz\tor_service dizisi içerisine iki farklı dosya gelecektir. Gelen iki dosyalardan biri ''hostname'' isimli olacaktır. Bu isimde olan dosyayı açıp, içerisinde çıkan, kurulumu yapılmış sitenin bağlantısına tıklanır. En son tıklanılan bağlantı ile siteye erişim sağlanıyorsa kurulum sırasında en ufak bir aksilik olmamış demektir.

Deep Web Site Kontrolü


Deep Web'de site nasıl açılır sorusunun altı adımda cevabını bulacaksınız. Kurulum için sorun yaşanmaması ve bir aksilik olmadan çalışması için gerekli programların kullanılması ve kodlamaların doğru yapılması gerekir. Artık altı adımı da tamamladıktan sonra C:Kullanıcılar\Kullanıcı İsminiz\tor_service dizisi içerisine iki adet dosya gelmiş ve bunlardan ''hostname'' adı altında olan dosyadaki linke tıkladığınız zaman siteniz çalışıyorsa bir sorun olmamış demektir. Hostname içerisine olan bağlantı sizin sitenizin bağlantısı olurken bunun ile gerekli işlemleri yapabileceksiniz. Kurulum sırasında kişisel bilgilerde yapılan eksiklikler ya da hatalardan, eklemek istediğiniz verilere kadar her şeyin düzenlenmesini buradan yapabileceksiniz. ''Hostname'' dosyanın içinde olan bağlantıya tıklamanın ardından C:\xaöpp\htdocs dizisine tıklamak gerekir. Bu tıkladığınız yapı sayesinde bilgiler tekrar önünüze gelecektir. Silerek değiştirmek istediğiniz ya da eklemek istediğiniz her ne varsa bu bağlantı sayesinde tekrar düzenleyebileceksiniz. Bu kadar işlem için sadece beş ya da on dakikanızı ayırmanız yeterli olacaktır. 
Deep Webde Site Kurulumu Deep Webde Site Kurulumu Reviewed by Can GÜLDÜR on 2/15/2017 Rating: 5

Hiç yorum yok: