Cicada 3301 Nedir?

Cicada 3301 Nedir?
Cicada 3301 henüz kimliği belirlenmemiş bir oluşumun doğrudan akıllı insanlar ile iletişime geçmeyi amaçladıkları bir bilmece oyunudur. 2012 yılında ortaya çıkan bu kavram dünyanın 4 bir tarafında ki mesajlarla birçok kişinin karşısına bilerek ya da bilmeyerek sokakta evde veya herhangi bir yaşam alanında farklı şifrelenmiş mesajlar ile çıkartılmıştır.

Bu oluşumun bir terör örgütü ya da farklı bir gruplaşmanın olup olmadığı hiçbir şekilde belirlenememiştir. Ancak olaylar ilerledikçe artık kimileri tarafından bu oyununun uzaylılar tarafından ortaya çıkarıldığı ya da kimileri tarafından ise bir ülkenin istihbarat servisi tarafından oluşturulduğu söylenmektedir. Tabi ki bu durum sadece bir düşünceden ibarettir.

Henüz şifrelenmiş çizimlerin çözümlenmesini yapan bir yaşayan canlının olduğu bilinmemektedir. Ya da çözümlemeyi tamamlayan kişinin yaşadığı ya da yaşamadığı hakkında bile bilgi yoktur. Ancak olayı çözdüm diyen bir kişide henüz ortaya çıkmamıştır. Şöyle bir durumunda olduğunu ekleyelim şifre hakkında başkalarıyla herhangi bir bilgi paylaşımı yapıldığı taktirde örgüt artık o kişiyle iletişime geçmeyi kesiyor ve karşısına yeni bulmaca ya da akıl oyunları sunmayı sonlandırıyor.

Bu bulmacayı ortaya atan oluşum doğrudan doğruya şifreyi çözen kişiler ile doğrudan irtibata geçileceğinin bilgisini verdiği net mesajlar ile sunmaktadırlar. Bulmacanın başlangıcı sürekli üzerinde durduğumuz gibi aslında bir nesne görseli ile olmuyor bu farklı kişilere farklı şekillerde sunulabiliyor. Cicada bulmacayı çözmek istedikleri kişileri kendi belirliyor, yani tesadüfen bir kişinin karşısına çözümlenmeyi bekleyen basit bir bulmaca oyunu çıkmıyor. Basit bir eposta ya da bir telefon mesajı ile bulmacayı çözdürmek istedikleri kişilerle iletişime geçtikleri bilinen en basit yöntemlerden bir tanesi olarak öne çıkıyor.

Bilmecelerin genellikle ufo meraklısı kişilere ulaşıyor olması uzaylı öngörüsünü her zaman ön planda tutmaya yetiyor. Peki uzaylılar bu akıl oyunları ile ne amaçlıyor olabilir. Tabi ki çok yüksek ihtimalli olarak bu bilmeceleri uzaylılarla eşleştirmek mantıksızdır. Çünkü bir örgüt ya da bir kuruluşla eşleştirmek için çok farklı nedenlere daha sunulmaktadır. Örneğin şifrelemenin çözümlemesini yapmaya devam eden kişiler mutlaka orta doğuya yönlendirilmektedir bu bağlamda oluşumun ışid ile bağlantısının bile olması muhtemeldir ancak bu tabi ki bir öngörüdür çünkü şifrelemeyi çözmeye çalışan kişilere bir mali yük yüklenmemektedir ve seyahat durumlarında bile para gönderilmektedir bir terör örgütü para göndermek yerine şifrelemenin çözümünü sağlamak amaçlı para isteyebilirdi. Ancak böyle bir durum söz konusu değil, ama belki de beyin yıkamak için yapılan bir akıl oyunu da olabilir bu bağlamda böyle düşünülmesi durumunda terör örgütünden tutun uzaylılara bile basit bir şekilde bağlayabiliriz.

Cicada ve 3301 genellikle asla yan yana kullanılmamıştır ama hemen hemen birçok bilmecenin içerisinde iki kavramda yer almıştır. Bu yüzden bilmecelere Cicada 3301 ismi verilmiştir.


Cicada 3301 bilmecesini başarıyla çözümleyen bir kişinin olduğu tahmin edilmektedir ancak bu kişi hakkında yaklaşık bir yıldır herhangi bir bilgi alınamamaktadır. Oluşum Belçikalı bir üniversite öğrencisiyle önce iletişime geçer daha sonra bu gence aradığımız kişiye ulaştık diyerek bir haber yollar. Ancak genç şifreleri çözmeye devam eder ve yaklaşık 2 yılda şifreleri çözmek için 10'dan fazla Ülke gezer son olarak ise Amerika’dan ailesine bir fotoğraf yollayan genç beni merak etmeyin 2021 ocak ayında geri döneceğim diyerek bir mesaj yollar ve o günden sonra kendisiyle asla iletişime geçilmez. Ancak bu olayın gerçekliği malum kişi ile iletişime geçilemediği için bir türlü doğrulanamaz.
Cicada 3301 Nedir? Cicada 3301 Nedir? Reviewed by Can GÜLDÜR on 2/12/2017 Rating: 5

Hiç yorum yok: