Deep Web'de Quantum Teknolojisi



Deep Web uygulaması  internetin yapısının derinleri ile doğru orantılı olmaktadır. İnternetin yapısında derinlere ne kadar inilirse ona göre uygulamanın asıl amacı ve işlevleri anlaşılacaktır. Birçok farklı katmandan oluşan uygulamanın her bir katmanda farklı görevler ve işlevler bulunmaktadır. Katmanların en üstten en içe göre farklılıkları incelenirken içerik, güvenlik ve erişebilirlik seviyeleri farklılıklar gösterecektir. Uygulamayı tam anlamıyla anlamak için Matrix filmini gözler önünde canlandırmanın bir nebze faydası olacaktır. Seviye 0'dan başlayarak seviye 8'e kadar ulaşan uygulamada her bir katmanın farklı isimleri bulunmaktadır. Seviye sıfır için ek bir yardımcı uygulama gerekmeden en basiti olarak yerini almaktadır. Günlük kullanılan interneti oluşturan yapı olurken, bazı seviyelere erişim bile yoktur.

DeepWeb'de Quantum Teknolojisinin Başlangıcı

DeepWeb sekiz katmandan oluşurken seviye 0, seviye 1 ve seviye 2 internet ile sınırlı olanlardır. 0'da günlük kullanılan internet katmanı yer alırken, 1'de yüzey internet bulunmaktadır. Güvenlik kameraları sunucularından, Access veri tabanlarına kadar hepsi seviye 1'i kapsamaktadır. Seviye 2 içine geçildiği zaman yalnız interneti kapsar. Bu seviye içerisinde indexlenemeyen adult filmlerden, FTP serverlara kadar birçok farklı sağlayıcı yerini alır. Seviye 3 katmanına gelindiği zaman proxy uygulaması gerekir. Seviye üç kendi arasında hem Proxy hem de tor seviyesi olarak değişiklik gösterir. Proxy içinde .onion sitelerinin bulunmadığı fakat geriye kalan tüm illegal sitelerin yer aldığı adres olmaktadır. Diğer TOR içerisinde, tor kullanmak kesin olurken .onion sitelerine tek giren seviye olmaktadır. Kişisel sunuculardan oluşan adres içerisinde ELIZA Dataları, hacklenen sunucuların bilgileri ya da data tüccarları falan yer alır.
Seviye dörde gelindiği zaman Ayrıcalıklı Deep Web Seviyesi olmaktadır. Ulaşılması çok zor olan ama ulaşıldığı zaman büyük getirisi olan uygulamadır. Tor ve özel erişim seviyesi olarak ikiye ayrılır. İlk seviye Tor Browser kullanılarak, ek olarak bir şey yapılmadan uygulanan yöntemdir. Gizli şirket bilgilerinden, piyasa bilgilerine kadar önemli tüm bilgiler burada yerini alır. Özel erişim seviyesi içine girildiği zaman kontrol edilmesi imkansız olan seviye olmaktadır. Bu zamana kadar site içinde ulaşılması en tehlikeli olan katmandır.
Seviye beşe gelindiği zaman işin içine Quantum uygulaması girmektedir. Sadece kuantum teknolojisi ile çalışan cihazların ve internetin gerekli olduğu katmandır. DeepWeb'de Quantum Teknolojisi ile seviye beş hakkında pek bir bilgi yoktur. Kullanılan teknolojinin yeterli olmamasından dolayı bu seviyeye erişim hala sağlanamamıştır. Quantum teknolojisi tam olarak çözülememiş olmasından dolayı seviye beş kullanılamıyor. Bu teknoloji ile çalışan hem bilgisayar hem de internete ihtiyaç bulunmaktadır.

Deep Web'de Quantum İle Erişilemeyenler

Adını en derin çukur olan Mariana Çukuru'ndan alan DeepWeb'de Quantum sonu olan fakat, seviyenin sınırları belirsiz olan uygulamadır. Erişim sağlanması olduğu zaman içerisinde yer alan siteler ile dünyanın değişecek olduğuna bile inanılır. Quantum ile çalışacak olan beşinci seviye için '' Eğer bir gün erişim sağlanırsa internet üzerinde olan savaş bitecektir.'' denilmektedir. Yüksek teknolojiye sahip olan AR-GE laboratuarı içerisinde yer alan birçok bilim adamı tarafından ulaşılmıştır. Özel olan bilgi paylaşımlarını daha çok buradan sağlamaktadırlar. Dünyaya hakim olacak güce sahip olan DeepWeb ve quantum sayesinde bazı bilim çerçeveleri bu noktada bileşilmiştir. Bu seviyeye bazı hackerler ve devletlerin de erişim sağladığı söz konusu olmuş, fakat tam anlamıyla bir bilgi bulunamamıştır. Bu seviye içinde olan bazı bilgilerin birleştirilmesi ile dünya üzerinde olan tüm nükleer füzelerin patlamasını sağlayacak güçte olmaktadır. İstihbarat örgütlerinin hackerlerden bu nükleer füzeleri yok etmeleri için farklı iş tekliflerinin de buradan döndüğü düşünülmektedir.
Bundan sonra olan seviye 6, 7, 8 ise en tehlikeli yerlerdir. Seviye altı en tehlikeli olan seviye olarak adlandırılır. Sınırları ve sonu belli olmayan seviye içine en gelişmiş olan teknolojiyle bile erişim sağlanmamıştır. Yedinci seviye olan savaş bölgesi, hala ulaşılmamış olan bir yerdir. Eğer bir gün buraya ulaşılırsa sekize ulaşmak için herkes kendi adına savaş verecektir. Seviye sekize geçis olduğu an ne hükümet ne de organizasyonun kimsenin bilemediği, Primach Sistem tarafından kontrol edilmesi sağlanır. Daha ilk 2000'li yıllarda tesadüfen karşılaşılan, tepkisiz ve tüm internet üzerine değiştirilmesi mümkün olmayan komutlar verilmesi ile bilinir. Günümüz bilgisayarlar içinde asla baş edebilecek güçte olan bir yapı olmamasından dolayı devasa olarak işlem gücü olan ''level 17 quantum t.r.001 level function lock'' kullanımı sağlanır. Bu katman internetin ''Son Patronu'' olarak yerini alır.


Deep Web'de Quantum Teknolojisi Deep Web'de Quantum Teknolojisi Reviewed by Can GÜLDÜR on 2/16/2017 Rating: 5

Hiç yorum yok: